Vaikka Søndervigin upouusi vesilaitos on suunniteltu sulautumaan Länsi-Jyllannin maalaismaisemaan, julkisivu tarjoaa silti tyylikkäitä yksityiskohtia. Tanskassa sijaitseva rakennus on verhoiltu kestävällä julkisivulla, johon kuuluu myös perforoituja julkisivulevyjä. Levyjen takana olevat LED-valot valaisevat rakennuksen julkisivua vuorokauden pimeiden tuntien aikana.

Vesilaitos on teollinen rakennus, joka toimittaa vettä paikalliselle yhteisölle. Rakennuksen toimintaan kiinnitetäänkin usein enemmän huomiota kuin sen estetiikkaan. Hyvin valittu yksityiskohta julkisivussa voi kuitenkin vaikuttaa vahvasti rakennuksen yleisilmeeseen. Onnistunut esimerkki on Søndervigin uusi ja moderni vesilaitos, joka valmistui kesällä 2022.

Länsi-Jyllannissa vallitsee ankara sää ja kova tuuli. Kun otetaan huomioon erityisen säälle altis länsijulkisivu, rakennus on tästä syystä verhoiltu kestävillä materiaaleilla. Jacob Frimor, vesilaitoksen suunnittelun takana olevan arkkitehtitoimisto Fungeriumin omistaja, kertoo:

Käytetyt tuotteet:

Rockpanel Stones (Mineral Rust)
Rockpanel Stones (Concrete Platinum)
Rockpanel Colour (RAL7016)

"Koska rakennus sijaitsee aivan Pohjanmeren vieressä, pääpaino oli suunnitella rakennus, joka kestää ankaria sääolosuhteita vuodesta toiseen. Siksi valitsimme materiaaleja, joissa keskityttiin kestävyyteen ja helppoon vaihdettavuuteen. Tuloksena on vankka vesilaitos, joka on pikemminkin vaatimaton kuin räikeä, mutta joka kuitenkin sulautuu hyvin ympäristöönsä."
1/8
Rockpanel Case Study
Soendervig Vandvaerk
Rockpanel Stones Mineral Rust
Rockpanel Stones Concrete Platinum
Rockpanel Colours RAL 7016

Käytetyt tuotteet